De creatie van de Life Alignment Sound Experience

 

In 2010 heb ik het concept voor de Life Alignment Sound Experience gecreëerd. Ik heb me in die zomer vier weken rust en tijd gegund waarin ik niet op vakantie ging maar ook niets hoefde, vier weken lang geen enkele afspraak of verplichting.
Ik wilde onderzoeken wat ik dan zou gaan doen, puur omdat ik er zelf zin in had.

Ik ging veel muziek maken en na twee weken sologitaar oefenen, en zo nu en dan basgitaar en toetsen, kwam bij mij het idee van Soundhealing op. Ik had zo'n vijf jaar daarvoor daar al eens een workshop in gevolgd en tevens technisch ondersteund. Deze workshop ging over afstemming op de tonen van de chakra's. Die hebben namelijk niet alleen een kleur maar ook een bijpassende toon. Dit is de gebruikelijke toonladder Do-Re-Mi-Fa-Sol-La-Si oftewel C-D-E-F-G-A-B. Van de C-toon bij het basischakra tot de B-toon bij het kruinchakra.

 

In deze workshop kon je je chakra’s afstemmen op die toon, en het bijzondere was dat we de A = 432Hz stemming gebruikten. Normaal gesproken staat muziek standaard gestemd in de A = 440Hz. Dit blijkt echter niet optimaal te zijn. De A = 432Hz stemming past beter bij het lichaam en komt daarom prettiger binnen. Op m’n keyboard is die stemming eenvoudig in te stellen en daarmee hadden we de tonen van de chakra's in 432Hz stemming op een CD gezet. Tijdens de workshop konden de mensen hun chakra's afstemmen op deze tonen. Dit concept ben ik verder gaan ontwikkelen. Hoe zou het zijn om ontspannende muziek te gaan maken in de 432Hz stemming met de chakratonen als uitgangspunt?

 

Studio Sound ExperienceHet idee is heel simpel. Laat een chakratoon continu klinken als basis, en ga daarover heen improviseren met verschillende instrumenten.

Ik koos voor zes minuten per chakra, waarmee ik met zeven chakra's uitkwam op 42 minuten muziek. De muziek maakte ik met toetsen, gitaar, basgitaar, sjamanendrums, hapi en percussie.

Ik liet me ook inspireren door multidimensionale vrienden zoals de Arcturiers, meesters van Healing en de Hathors, de meesters van Klank.

Het resultaat is intuïtief gecreëerde ontspannende muziek, zonder vast ritme, met veel verschillende klanken.

 

Ik kreeg ook ideeën over hoe je je die muziek nog beter in je lijf en bij de chakra's zou kunnen krijgen. Ik had een behandeltafel staan en legde daar speakers onder zodat de chakra's direct door het geluid aangestraald werden.

Proefsessies volgden: diverse hooggevoelige, nieuwsgierige vrienden kwamen op de klanktafel liggen en kregen deze muziek 'door zich heen'. De ervaringen waren heel verschillend maar allemaal positief. Iedereen moedigde me aan om hier mee door te gaan en dit verder te ontwikkelen.

 

klanktafelNa heel wat experimenteren kwam ik uiteindelijk uit op het gebruik van zogenaamde bodyshakers onder de tafel. Deze brachten de tafel zelf in trilling op de lage tonen van de muziek. Vooral de basistonen van de onderste drie chakra's gaven een intense trilling.

Daarnaast liggen er nog altijd de speakers onder de tafel. Om ook ruimtelijk (stereo) geluid te ervaren monteerde ik kleine speakers aan het hoofdeinde van de tafel.

 

 

 

In juni 2011 kreeg ik de gelegenheid om enkele groepsworkshops te geven op het Eigentijds Festival. Hierbij lagen de mensen op matrasjes waarbij wordt de muziek afgespeeld en ik er live intuïtief muziek bij maak met diverse percussie-instrumenten en m’n stem. Dit is vergelijkbaar met een dreamtime sessie, met dat verschil dat ik werk met die exacte frequenties van de chakra's op de eerder genoemde 432Hz stemming. 

Eigentijds festival sound experience

Ik kreeg ook het idee om hierin met mensen te gaan samenwerken om een goede bedding te creëren, maar ook om de kwaliteiten van andere mensen in te zetten. Zo ontstond een combinatie met o.a. emotioneel lichaamswerk, meditatie, klankschalen, gongmeditatie, cello, healing, mediumschap, yoga, dans, etc.

Sinds begin 2014 ga ik met de Sound Experience het land door en geef ik de groepssessies op diverse locaties. Diverse mensen komen op m'n pad om mee samen te werken. Er is nu een mooie groep samenwerkingspartners ontstaan die hun diverse kwaliteiten toevoegen aan de Sound Experience.

Ervaringen 

Mensen hebben zeer uiteenlopende ervaringen bij een Sound Experience, zoals

·           gewoon genieten van het klankbad

·           diepe ontspanning

·           het loskomen van vastzittende emoties

·           een energyboost

·           het voelen van de chakra's

·           het zien van kleuren of beelden

·           het krijgen van inzichten

·           uit het hoofd gaan en in het lijf zakken

·           het maken van een innerlijke reis

·           multidimensionele reizen

·           ontmoeting van gidsen

·           een 'bron'-ervaring

De Sound Experience blijft zich verder ontwikkelen met weer nieuwe versies van de muziek, nieuwe samenwerkingspartners, etc. Ook andere zintuigen komen steeds meer aan bod, zoals het gebruik van licht. Met enkele LED-lampen kan m’n praktijkruimte nu ook in de kleur van het betreffende chakra gezet worden. Ik ben nog aan het experimenteren met het gebruik van geuren bij de diverse chakra's.

chakrakleuren soundexperience

 

Je bent welkom voor een individuele  sessie in m'n praktijk in Eindhoven of voor een groepssessie op locatie. Meer informatie en de agenda vind je op www.soundexperience.nl

Hartelijke groeten,
Richard Hereijgers